Nutrivian.se börjar sälja Curebits

By | Okategoriserad | No Comments

Nu börjar Nutrivian.se att sälja Curebits. Nutrivian är en specialiserad nätbutik med egen tillverkning  av högkvalitativa kosttillskott. Curebits är till för dom som på ett enkelt och smidigt sätt vill öka eller bibehålla en god följsamhet till sin ordination, detta för att bättre dra nytta av sina  tillskott och därmed uppnå bästa möjliga livskvalitet. Läs mer på www.curebits.se

Renapharma tecknar kommersiellt avtal med Tabuk Pharmaceuticals

By | Okategoriserad | No Comments

Renapharma har tecknat ett kommersiellt avtal gällande D-vitaminpreparatet Detremin med Tabuk Pharmaceuticals.

”Genom detta exklusiva distributionsavtal kan Renapharma få tillgång till kritiskt viktiga marknader och möta ett stort mål att expandera vår globala räckvidd. Tabuk Pharmaceuticals är ett av de ledande läkemedelsbolagen inom MENA-regionen, vilket gör dem till en idealisk partner för att utveckla och kommersialisera Detremin i regionen. Vi ser fram emot ett långt framgångsrikt samarbete med Tabuk ”, kommenterar Caroline Danielson, VD för Renapharma

Detremin byter droppstorlek till 800 IE/droppe

By | Okategoriserad | No Comments

Från och med 20171211 byter Detremin droppstorlek från 500 IE/droppe till 800 IE/droppe. Detremin orala droppar används bl.a. för behandling av D-vitaminbrist. Den gamla förpackningen (nordiskt varunummer 506919) har en droppinsats som ger 500 IE/droppe (12,5 mikrogram/droppe). Den nya förpackningen (nordiskt varunummer 466976) har en droppinsats som ger 800 IE/droppe (20 mikrogram/droppe). Vid förskrivning av den nya förpackningen Detremin 20 000 IE/ml måste doseringen på receptet (antalet droppar) anpassas till den nya droppstorleken (800 IE/droppe).

För mer information läs vidare på www.detremin.se eller www.fass.se

Smartasaker.se börjar sälja Curebits

By | Okategoriserad | No Comments

Under hösten 2017 kommer butiken SmartaSaker ta in dosetten Curebits i sitt sortiment. SmartaSaker är en specialiserad butik som säljer smarta, funktionella, finurliga, praktiska och innovativa prylar på nätet och i butik där en stor del av sortimentet är svenska innovationer. Curebits är till för dom som på ett enkelt och smidigt sätt vill öka eller bibehålla en god följsamhet till ordinationen för att bättre dra nytta av sina läkemedel och tillskott och därmed uppnå bästa möjliga livskvalitet.

Apoteket AB börjar sälja Curebits

By | Okategoriserad | No Comments

 

Från och med mars 2017 har Apoteket AB valt att ta in den innovativa doseringscylindern Curebits i sitt sortiment.

Curebits doseringscylinder är en innovativ och ergonomisk tablettbehållare som är designad och anpassas efter kundens behov och de doser de behöver. Genom dess design skyddar Curebits även användarens mediciner och kosttillskott från skadligt UV-ljus.

Tillsammans med Curebits app får användaren påminnelser om sina doser i sin iphone allt för att skapa en så trygg och säker användning av såväl mediciner som kosttillskott.

Curebits kommer finnas tillgänglig via Apoteket ABs fysiska apotek och webshop. För mer information se www.apoteket.se

Renapharma skapar arbetstillfällen för Uppsalaungdomar

By | Okategoriserad | No Comments

Genom att förlägga produktion och montering av företagets produkt Curebits i Sverige kan det Uppsalabaserade läkemedelsbolaget Renapharma AB skapa arbetstillfällen åt Uppsalaungdomar.

Renapharma AB, det Uppsalabaserade läkemedelsbolaget köpte 2014 innovationen Curebits. Curebits är en livsstilsinspirerad doseringscylinder för förvaring av tabletter, med en tillhörande mobil applikation som påminner och larmar när man ska ta sina doser.

Renapharma har strävat efter att låta produktionen av Curebits ligga i Sverige.  Vi är därför glada över att kunna erbjuda en helt svensktillverkad produkt. Tack vare det kan vi nu erbjuda arbetstillfällen för Uppsalaungdomar för montering av produkten.

Hittills har tre ungdomar erbjudits arbetstillfällen och har använt kvällar och helger till montering av produkten som nu är färdig att lanseras.

Publiceras januari 2016

 Renapharma lanserar nytt järn – gammalt järnföretag tillbaka på järnmarknaden

By | Okategoriserad | No Comments

Renapharma, det Uppsalabaserade läkemedelsbolaget med rötterna inom järnbehandling, lanserar nu ett oralt järnpreparat SiderAL Forte. SiderAL Forte är klassat som ett kosttillskott.

Renapharma som historiskt arbetat med de intravenösa järnpreparaten Venofer och Ferinject är nu åter på järnmarknaden efter försäljningen av Renapharma-Vifor till Vifor Pharma.  Efter att under lång tid ha letat efter ett oralt järn som är mer skonsamt för magen lanserar nu Renapharma järntillskottet SiderAL Forte.

-Vi är jätteglada att kunna erbjuda marknaden den här produkten, säger företagets VD Caroline Danielson,

– det är så många som får besvär med de traditionella preparaten och vi har länge letat efter ett oralt preparat som är lättare att tolerera.

Sedan försäljningen av företaget Renapharma –Vifor som framförallt arbetade med intravenösa järnpreparat så har vi skannat marknaden för mer tolererade alternativ än de orala preparat som erbjuds idag.

SiderAL Forte innehåller 30 mg järn och 70 mg C-vitamin. Fördelen med SiderAL Forte är  att järnpartiklarna skyddas av ett hölje av fett som minskar risken att järnet kommer i kontakt med tarmslemhinnan som leder till frisättning av fria radikaler och ger upphov till magbesvär.

SiderAL Forte finns att köpa på Apotea, Apoteket Hjärtat, Kronans Apotek, Apoteksgruppen och på Apoteket AB.

Ny VD på Renapharma

By | Okategoriserad | No Comments

Läkemedelsbolaget Renapharma AB får ny VD 1:a oktober.

Nu får det Uppsalabaserade läkemedelsbolaget Renapharma AB en ny kvinnlig VD. Caroline Danielson, 32, tar över ledarskapet den 1:a oktober i år. Renapharma är ett Uppsalabaserat läkemedelsbolag som startades av Bo G Danielson, professor i njurmedicin vid Akademiska sjukhuset. Renapharma har historiskt sett arbetat med de intravenösa järnprodukterna Venofer och Ferinject, men sedan 2012 har de D-vitaminpreparatet Detremin på marknaden.

Caroline Danielson tar över ledarskapet från Kerstin Danielson och tillträder posten den 1:a oktober i år.

-Vi har stora möjligheter framför oss säger Caroline Danielson som är utbildad Civilingenjör med Bioteknisk inriktning, och som har arbetet inom bolaget sedan 2012.

– Genom att använda våra kort rätt kan vi komma långt. Det kommer blir en spännande resa framöver.

Publiceras September 2014 

Renapharma köper Curebits

By | Okategoriserad | No Comments

Curebits – den prisbelönta innovationen för förvaring av tabletter med tillhörande App köps upp av företaget Renapharma AB.

-Vi är jätteglada att kunna föra det här konceptet vidare, säger företagets VD Kerstin Danielson.

Curebits är ett koncept för förvaring av tabletter framtagen i livsstilsdesign. Produkten kommer med en mobil applikation som påminner om när man ska ta sina doser.

Renapharma är ett Uppsalabaserat läkemedelsbolag som grundades av Bo G Danielson, professor i njurmedicin vid Akademiska sjukhuset, och har traditionellt sett arbetet med intravenösa järnprodukt och med läkemedelsbehandling med D-vitamin.

Curebits är en ny innovation framtagen av Marika Ördell, sjuksköterska och vårdlärare från Sundsvall. Konceptet består av en doseringscylinder och en tillhörande App som påminner och registrerar när du tar dina mediciner.

Tanken jag hade när jag utvecklade Curebits var att skapa ett koncept som hjälper kunden till en trygg hantering av sina läkemedel för att på så vis uppnå ökad hälsa. Det var också viktigt att utforma en stilren produkt som väcker nyfikenhet i stället för att signalera sjukdom.

Konceptet är framtaget i livsstilsdesign och tanken är att man ska komma bort från de traditionella doseringsalternativen. Curebits blir en konkurrent mot de traditionella tablettförvaringsalternativen som exempelvis Dosett.

Ladda ner pressmedelande