Renapharma köper Curebits

By 20 maj, 2014Okategoriserad

Curebits – den prisbelönta innovationen för förvaring av tabletter med tillhörande App köps upp av företaget Renapharma AB.

-Vi är jätteglada att kunna föra det här konceptet vidare, säger företagets VD Kerstin Danielson.

Curebits är ett koncept för förvaring av tabletter framtagen i livsstilsdesign. Produkten kommer med en mobil applikation som påminner om när man ska ta sina doser.

Renapharma är ett Uppsalabaserat läkemedelsbolag som grundades av Bo G Danielson, professor i njurmedicin vid Akademiska sjukhuset, och har traditionellt sett arbetet med intravenösa järnprodukt och med läkemedelsbehandling med D-vitamin.

Curebits är en ny innovation framtagen av Marika Ördell, sjuksköterska och vårdlärare från Sundsvall. Konceptet består av en doseringscylinder och en tillhörande App som påminner och registrerar när du tar dina mediciner.

Tanken jag hade när jag utvecklade Curebits var att skapa ett koncept som hjälper kunden till en trygg hantering av sina läkemedel för att på så vis uppnå ökad hälsa. Det var också viktigt att utforma en stilren produkt som väcker nyfikenhet i stället för att signalera sjukdom.

Konceptet är framtaget i livsstilsdesign och tanken är att man ska komma bort från de traditionella doseringsalternativen. Curebits blir en konkurrent mot de traditionella tablettförvaringsalternativen som exempelvis Dosett.

Ladda ner pressmedelande

Leave a Reply