Renapharma lanserar nytt järn – gammalt järnföretag tillbaka på järnmarknaden

By 15 mars, 2015Okategoriserad

Renapharma, det Uppsalabaserade läkemedelsbolaget med rötterna inom järnbehandling, lanserar nu ett oralt järnpreparat SiderAL Forte. SiderAL Forte är klassat som ett kosttillskott.

Renapharma som historiskt arbetat med de intravenösa järnpreparaten Venofer och Ferinject är nu åter på järnmarknaden efter försäljningen av Renapharma-Vifor till Vifor Pharma.  Efter att under lång tid ha letat efter ett oralt järn som är mer skonsamt för magen lanserar nu Renapharma järntillskottet SiderAL Forte.

-Vi är jätteglada att kunna erbjuda marknaden den här produkten, säger företagets VD Caroline Danielson,

– det är så många som får besvär med de traditionella preparaten och vi har länge letat efter ett oralt preparat som är lättare att tolerera.

Sedan försäljningen av företaget Renapharma –Vifor som framförallt arbetade med intravenösa järnpreparat så har vi skannat marknaden för mer tolererade alternativ än de orala preparat som erbjuds idag.

SiderAL Forte innehåller 30 mg järn och 70 mg C-vitamin. Fördelen med SiderAL Forte är  att järnpartiklarna skyddas av ett hölje av fett som minskar risken att järnet kommer i kontakt med tarmslemhinnan som leder till frisättning av fria radikaler och ger upphov till magbesvär.

SiderAL Forte finns att köpa på Apotea, Apoteket Hjärtat, Kronans Apotek, Apoteksgruppen och på Apoteket AB.

Leave a Reply